Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi
Tam Buğday Unlu Ekmek tarifi: Tam Buğday Unlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 dilim
Tam Buğday Unlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4,5 su bardağı tam buğday unu
- 2 yemek kaşığı keten tohumu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı ay çekirdeği içi
Tam Buğday Unlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Un, pul biber, keten tohumu, ay çekirdeği ve kekik hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce karıştırın, ardından azar azar un ilave ederek mayalandırmaya bırakalım.
- 1 saat mayalandırıp pul biber, kekik, keten tohumu ve ay çekirdeğini sonradan ekleyip şekil verelim.
- Tepsiye koyduktan sonra da yarım saat daha mayalanmasını bekleyelim. 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim Piştikten sonra çıkarıp biraz soğutun ve servis edin. Bütün bu malzemeleri ekmek makinesinde de pişirebiliriz. Afiyet olsun.