Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Baharatlı Ekmek Tarifi

Baharatlı Ekmek

Baharatlı Ekmek Tarifi

Baharatlı Ekmek tarifi: Baharatlı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Baharatlı Ekmek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Baharatlı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı susam
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zahter otu (isteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay bardağı ceviz içi

Baharatlı Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabınıza 3 su bardağı unu ekleyin. Üzerine şeker, tuz ve mayayı ekleyip karıştıralım.
  • Ortasını açıp suyu, sütü ve yağı ekleyip kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştıralım.
  • Ardından geri kalan 4 bardak unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 1 saat mayalandıralım.
  • Üst harcı için soğanı minik minik doğrayalım. Ardından tüm üst harç malzemelerini soğanla birlikte karıştıralım.
  • Mayalanan hamurdan parçalar koparıp elimizde bastırıp yuvarlak şekil verelim tepsiye dizelim. Çok ince veya kalın olmamasına dikkat edelim.
  • Ardından iç harcını bolca üzerilerine serelim. Her tarafına yayalım .
  • 180 derece ısıttığımız fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Baharatlı Ekmek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021