Mercimek Ekmeği Tarifi
Mercimek Ekmeği tarifi: Mercimek Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Mercimek Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Mercimek Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı mısır unu (Başka bir glutensiz un da kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 çay bardağı maden suyu
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı chia tohumu (4 yemek kaşığı suda bekletilmiş)
- 1 tutam dereotu
- 1/2 su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı karbonat (3-4 damla limonla köpürtülmüş)
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı (üzeri için)
Mercimek Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Bakliyatları fermente edip kullandığım için kırmızı mercimeği 12 saat içme suyunda beklettim.
- 12 saat sonra süzüp kombuchalı suda 12 saat daha beklettim. Kombucha yerine peynir altı suyu veya kefir de kullanabilirsiniz.nFermente etmek gibi derdiniz yoksa mercimeklerin yumuşaması için 5-6 saat içme suyunda bekletmeniz yeterli olacaktır.
- Fermente ettikten sonra temiz suyla yıkayıp zeytinyağıyla birlikte taneleri yok olana kadar rondoda çektim.n
- Bir kapta yumurta ve tuzu çırptım.
- Karbonat, yarım çay bardağı maden suyu ve ceviz hariç tüm malzemeleri karıştırdım.n
- Maden suyu ve karbonatı ekleyip çırpmadan karıştırdım.
- En son cevizleri ekleyip yağlı kağıt serdiğim kek kalıbına karışı döktüm.n
- Üzerine susam ve çörek otu ekledim.
- Önceden ısıttığım 200 derece fırında 25-30 dk pişirdim. Pişme kıvamına göre daha erken ya da daha geç fırından çıkarabilirsiniz.n
- Ilıdıktan sonra dilimledim.
Mercimek Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Süt ve süt ürünleri tüketebiliyorsanız 1 çay bardağı lor /beyaz peynir eklerseniz lezzeti arşa çıkarabilirsiniz. :)