Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıtır Ekmek Tarifi

Kıtır Ekmek

Kıtır Ekmek Tarifi

Kıtır Ekmek tarifi: Kıtır Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Kıtır Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıtır Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket ekmek
  • 1 çay kaşığı (silme) nane
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 yaprak fesleğen

Kıtır Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Evde kalan bayat ekmekleri ya da dilim paket ekmekleri minik kare parçalar halinde kesin.
  • Bir küçük kasede zeytinyağı, baharat ve sarımsakları karıştırın. Ekmeklerin tuzu olduğundan ekstra tuz katmıyoruz.
  • Bu karışımı, küp şeklinde doğranan ekmeklerin üzerine döküp, tüm ekmeklerle temas edene kadar karıştırın.
  • 180 derece ısıtılmış fırında ekmeklerin rengi dönüp, kıtırlaşana kadar pişirin. Bu süre fırından fırına fark edeceği için kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kıtır Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Hazırlanan sosun tüm ekmeklere temas etmesi sağlanmalı.

Kıtır Ekmek tarifi için servis önerisi

Çorba, salata ya da atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025