Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Sütlü Ekmek Tarifi

Ev Yapımı Sütlü Ekmek

Ev Yapımı Sütlü Ekmek Tarifi

Ev Yapımı Sütlü Ekmek tarifi: Ev Yapımı Sütlü Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Sütlü Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Sütlü Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı şeker
  • 2-3 su bardağı un (Aldığı kadar)

Ev Yapımı Sütlü Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kabın içine tuz ve şekeri koyalım ve üzerine ısıttığımız ( ılık olmalı) su ve süt karışımını ekleyelim. Karışıma biraz un ve kuru mayayı ekleyip iyice karıştıralım.
  • Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak kıvama gelene kadar azar azar un ekleyip yoğuralım.nHamurumuzun üzerine nemli bir kağıt havlu koyarak hamurumuzu hava almayacak şekilde 30 dakika dinlendirelim.
  • Hamurumuz mayalandıktan sonra istediğimiz büyüklükte parçalara ayırarak elimizle şekil verelim.
  • Hamurumuzun bu şekilde 10 dakika kadar daha dinlenmesini bekledikten sonra üzerine fırça ile su sürüp, bıçak yardımıyla üzerinde çizikler oluşturarak ekmeğimize şekil verelim.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar ortalama 20 - 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Sütlü Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Hamurumuzu mayalanması için dinlendirirken hava almamasına dikkat etmeliyiz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025