Ev Yapımı Sütlü Ekmek Tarifi
Ev Yapımı Sütlü Ekmek tarifi: Ev Yapımı Sütlü Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Sütlü Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ev Yapımı Sütlü Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı şeker
- 2-3 su bardağı un (Aldığı kadar)
Ev Yapımı Sütlü Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içine tuz ve şekeri koyalım ve üzerine ısıttığımız ( ılık olmalı) su ve süt karışımını ekleyelim. Karışıma biraz un ve kuru mayayı ekleyip iyice karıştıralım.
- Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak kıvama gelene kadar azar azar un ekleyip yoğuralım.nHamurumuzun üzerine nemli bir kağıt havlu koyarak hamurumuzu hava almayacak şekilde 30 dakika dinlendirelim.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra istediğimiz büyüklükte parçalara ayırarak elimizle şekil verelim.
- Hamurumuzun bu şekilde 10 dakika kadar daha dinlenmesini bekledikten sonra üzerine fırça ile su sürüp, bıçak yardımıyla üzerinde çizikler oluşturarak ekmeğimize şekil verelim.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar ortalama 20 - 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Sütlü Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Hamurumuzu mayalanması için dinlendirirken hava almamasına dikkat etmeliyiz.