Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarması tarifi: Zeytinyağlı Yaprak Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Yaprak Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Zeytinyağlı Yaprak Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kilogram  asma yaprağı
 - 2 bardak  pirinç
 - 1 demet  maydanoz, dereotu, nane
 - 1 çay kaşığı  karabiber ve pulbiber
 - 1 çay kaşığı  tuz
 - 2 adet büyük boy  kuru soğan (ince ince kıyılmış)
 - 1 çay kaşığı  kimyon (arzuya göre)
 - 1 çay bardağı  zeytinyağ
 - 5 adet  domates rendesi
 - 1 yemek kaşığı  domates salçası
 - 1 yemek kaşığı  biber salçası
 
Zeytinyağlı Yaprak Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Taze asma yapraklarının saplarını güzelce ayıklıyoruz ve bir tencerenin içine kaynamış suyu koyuyoruz.
 - Sarmış olduğumuz sarmaları tencereye sıralıyoruz.
 - Üstünü çok hafif geçecek şekilde göz kararı su koyuyoruz, hafif tuz ekleyebilirsiniz ve hafif zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.
 - Ayrı bir tavada zeytinyağıyla, soğanı kavuruyoruz ardından salçalarımızı ekliyoruz, salçaları biraz kavuruyoruz.
 - Rendelenmiş domatesleri de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
 - Yıkamış olduğumuz pirinçleri ekliyoruz ve kavuruyoruz.
 - Baharatlarımızı ekliyoruz. Az kavurduktan sonra Ocağın altını kapatıyoruz.
 - Daha sonra yeşilliklerimizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
 - Sarmalarımızı güzelce açıp iç malzemesinden koyup ince bir şekilde sarıyoruz.
 - Sarmış olduğumuz sarmaları tencereye sıralıyoruz. Üstünü çok hafif geçecek şekilde göz kararı su koyuyoruz.
 - 20 dakika kısık ateşte ve kontrol ederek. Afiyet olsun.
 
Zeytinyağlı Yaprak Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Kısık ateşte pişmesi gerekiyor ve baharat oranı dengede olmalı.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması tarifi için servis önerisi
Düz bir tabakta limon süslemeleriyle harika bir servis olabilir.