Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi

Zeytinyağlı Lahana Sarması tarifi: Zeytinyağlı Lahana Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Lahana Sarması nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Lahana Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy lahana
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 dilediğiniz kadar maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kimyon (arzuya göre)
  • 1 adet pul biber (arzuya göre)
  • 1 adet karabiber
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet kekik (arzuya göre)
  • 1 adet kuru fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Zeytinyağlı Lahana Sarması tarifi nasıl yapılır?

  • Lahanayı az kaya tuzu ile haşlayın, dikdörtgen şeklinde küçük parcalara ayırın.
  • Soğanı incecik doğrayın, zeytinyağıyla kavurun. Biber salçasını ve domates salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Pirinci yıkayıp ekleyin. Yine kavurmaya devam edin. Bir çay bardağı su ilave edin. Baharatları, yarım limonun suyunu, sarımsak ve şekeri ilave edin.
  • Suyunu çekince en son ince kıyılmış maydanoz ilave ediniz. Ilıyınca lahanaları sarın. Bir kase suya bir çay kaşığı tuz koyup sarmaların üzerine dökün.
  • Tencerenin üzerine bir tabak kapatınız. Kaynayınca ocağın altını kısınız. Suyunu iyice çekene kadar pişiriniz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Lahana Sarması tarifi için servis önerisi

Yoğurtla sunabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Zeytinyağlı Lahana Sarması ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021