Zeytinyağlı Maydanozlu Bazlama Tarifi
Zeytinyağlı Maydanozlu Bazlama tarifi: Zeytinyağlı Maydanozlu Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Maydanozlu Bazlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Zeytinyağlı Maydanozlu Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 3 su bardağı un (aldığı kadar)
- 5-6 dal maydanoz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Maydanozlu Bazlama tarifi nasıl yapılır?
- Unu, tuzu ve kuru mayayı bir kasede karıştırın. Üzerine ılık suyu ilave ederek elinizle karıştırmaya başlayın.
- Hamur kıvam almaya başladığında yoğurmaya başlayın ve yaklaşık 3-4 dakika boyunca, pürüzsüz kıvamda bir hamur haline gelene dek yoğurun.
- Hamurunuzu kaseye koyarak üzerini havluyla kapatın. Yaklaşık yarım saat boyunca oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen ve mayalanan hamurunuzu tekrar tezgaha alın. Üzerine incecik doğranmış maydanozları ilave ederek karışana kadar bir tur daha yoğurun.
- Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçasını 1 santim kalınlığında olacak şekilde açın.
- Bazlamaları geniş bir fırın tepsisine birbirine dokunmayacak şekilde dizin. Üzerini bir havlu ile kapatarak oda sıcaklığında 20-30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan ve iyice kabaran bazlamaları, kalın tabanlı yapışmaz bir tavada iki tarafı da hafifçe kızaracak şekilde pişirin.
- Pişen bazlamaların üzerine hala sıcakken zeytinyağı sürün ve doğranmış maydanoz ekleyin. İsterseniz kahvaltıda peynir, zeytin, yumurta ile isterseniz akşam yemeklerinde ekmek niyetine tüketin. Afiyet olsun!