Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Maydanozlu Bazlama Tarifi

Zeytinyağlı Maydanozlu Bazlama

Zeytinyağlı Maydanozlu Bazlama Tarifi

Zeytinyağlı Maydanozlu Bazlama tarifi: Zeytinyağlı Maydanozlu Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Maydanozlu Bazlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Maydanozlu Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 5-6 dal maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağlı Maydanozlu Bazlama tarifi nasıl yapılır?

  • Unu, tuzu ve kuru mayayı bir kasede karıştırın. Üzerine ılık suyu ilave ederek elinizle karıştırmaya başlayın.
  • Hamur kıvam almaya başladığında yoğurmaya başlayın ve yaklaşık 3-4 dakika boyunca, pürüzsüz kıvamda bir hamur haline gelene dek yoğurun.
  • Hamurunuzu kaseye koyarak üzerini havluyla kapatın. Yaklaşık yarım saat boyunca oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen ve mayalanan hamurunuzu tekrar tezgaha alın. Üzerine incecik doğranmış maydanozları ilave ederek karışana kadar bir tur daha yoğurun.
  • Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçasını 1 santim kalınlığında olacak şekilde açın.
  • Bazlamaları geniş bir fırın tepsisine birbirine dokunmayacak şekilde dizin. Üzerini bir havlu ile kapatarak oda sıcaklığında 20-30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan ve iyice kabaran bazlamaları, kalın tabanlı yapışmaz bir tavada iki tarafı da hafifçe kızaracak şekilde pişirin.
  • Pişen bazlamaların üzerine hala sıcakken zeytinyağı sürün ve doğranmış maydanoz ekleyin. İsterseniz kahvaltıda peynir, zeytin, yumurta ile isterseniz akşam yemeklerinde ekmek niyetine tüketin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025