Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şanlıurfa Usulü Lahmacun Tarifi

Şanlıurfa Usulü Lahmacun

Şanlıurfa Usulü Lahmacun Tarifi

Şanlıurfa Usulü Lahmacun tarifi: Şanlıurfa Usulü Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Şanlıurfa Usulü Lahmacun nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şanlıurfa Usulü Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı (1 parmak fazla) ılık su
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Şanlıurfa Usulü Lahmacun tarifi nasıl yapılır?

  • Hamurunu hazırlamak için tezgaha un, tuz ve suyu koyun ve yoğurun. Yoğrulan hamuru 6’ya ayırın, ayrılan parçaları oklava veya merdane yardımıyla yuvarlak şeklini verin.
  • Ardından kapya biber, yeşil biber, soğan, sarımsak ve domatesi rondodan geçirin, üzerine kıyma, tuz, sıvı yağ, domates salçası ve biber salçasını ekleyip yoğurun. Yoğrulan harcınızı 10 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen harcı hamurların üzerine boşluk kalmayacak şekilde yaydırın.
  • Hazırlanan lahmacunları önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Şanlıurfa Usulü Lahmacun ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021