Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça Tarifi

Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça

Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça Tarifi

Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça tarifi: Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Poğaça için:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 avuç ezine peyniri (ufalanmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 3 su bardağı un

Üstü için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam

Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Derince bir kapta: Yağ, yoğurt, tuz, peynir, kabartma tozu, ince doğranmış dereotu ve sirkeyi karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyerek yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve şekil verip fırın kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üstüne yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek kontrollü olarak 25 dakika pişirin.
  • Fırından alın ve ılıklaştıktan sonra servi edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025