Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça Tarifi
Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça tarifi: Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Poğaça için:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 avuç ezine peyniri (ufalanmış)
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 demet dereotu
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 3 su bardağı un
Üstü için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir kapta: Yağ, yoğurt, tuz, peynir, kabartma tozu, ince doğranmış dereotu ve sirkeyi karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve şekil verip fırın kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Üstüne yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek kontrollü olarak 25 dakika pişirin.
- Fırından alın ve ılıklaştıktan sonra servi edin. Afiyet olsun.