Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Katlama Tarifi

Katlama

Katlama Tarifi

Katlama tarifi: Katlama için gerekli malzemeler nelerdir? Katlama nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Katlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram un
  • 1 adet yumurta
  • 50 gram tereyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 300 mililitre süt
  • 150 gram tereyağı (aralarına sürmek için)
  • 500 mililitre sıvı yağ (kızartmak için)
  • 1 yemek kaşığı şeker (üzeri için)

Katlama tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık sütün üzerine 50 gram eritilmiş tereyağı, yumurta, tuzu, şekeri, kuru mayayı ilave edip karıştırıyoruz. Karışımın üzerine unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz.
  • Hamurun üzerini örtüp 40 dakika oda sıcaklığında mayalandırıyoruz.
  • Diğer yandan 150 gram tereyağımızı da eritip ılıklaştırıyoruz. Mayalanan hamuru 6 bezeye ayırıp hepsini aynı ölçüde (ne çok kalın ne de çok ince) oklavayla açıp aralarına erittiğimiz tereyağından 1'den 6.cı kata kadar aralarını yağlayıp üst üste koyuyoruz.
  • En üst katı da yağlayıp 2 parmak şeklinde enine kesiyoruz. Kestiğimiz parçaları 2 parmağımıza dolayıp (ortası delik kalmalı) her iki taraftan ters istikamette ağzını dışarıya çeviriyoruz.
  • Butun kestiğimiz hamurları bu şekilde hazırlayıp 10 dakika daha üstünü örtüp dinlendiriyoruz. 500 ml sıvı yağı derin bir tencereye veya tavaya döküp kızgınlaştırıyoruz.
  • Hamurları kızgın yağın icine bırakıyoruz. Hamurları tavaya koyduktan sonra ısıyı azaltıp hamurların içinin daha iyi pişmesini sağlıyoruz.
  • Her iki tarafını güzelce kızartıp, en sonda da sıcak haliyle şekere bulayabilir veya sadece üzerine azcık serpiştirebilirsiniz.

Katlama tarifinin püf noktası nedir?

Hamurun güzelce mayalanmasına dikkat edin. Kızartırken orta sıcaklıkta kızartın, hamurun içi de güzelce pişsin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Katlama ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021