Zeytinyağlı Bakla Tarifi
Zeytinyağlı Bakla tarifi: Zeytinyağlı Bakla için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Bakla nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Bakla yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram taze bakla
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 dal dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
Zeytinyağlı Bakla tarifi nasıl yapılır?
- İnce ince yarım halka şeklinde doğranılan soganlar zeytinyağı ile iyice kavrulur.
- Ayıklanıp yıkanan baklalar soğanlar ile birlikte güzelce kavrulur. Tuzu ilave edilir. Kısık ateşte ara ara karıştırılarak pişmeye bırakılır. Sarımsaklar da ilave edilir.
- Suyunu salıp çekene kadar kavrularak güzelce pişirilir. Ardından servis edilir.
Zeytinyağlı Bakla tarifinin püf noktası nedir?
Su eklenmeden, pişme durumuna gelene kadar soğanlarla birlikte kavurmak gerekiyor.
Zeytinyağlı Bakla tarifi için servis önerisi
İri kıyılmış dereotu ile servis edebilirsiniz.