Yumuşacık Pamuk Poğaça Tarifi
Yumuşacık Pamuk Poğaça tarifi: Yumuşacık Pamuk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Pamuk Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
22 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Yumuşacık Pamuk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (beyazı içine, sarısı dışına sürülecek)
- 1,5 tatlı kaşığı instant maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
İçi için:
- 3 su bardağı kaşar peyniri (ya da beyaz peynir)
Yumuşacık Pamuk Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kaba suyu, sıvı yağı, yumurtanın akını, mayayı, toz şekeri ve sütü alıp maya eriyene kadar karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ve tuzu ilave edin ve kaşıkla karıştırmaya devam edin.
- Un ilave ettikçe elinizle yoğurmaya başlayın ve hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. (daha az ya da daha fazla un kullanmanız gerekebilir)
- Hamur kabını unlayın ve hamuru tekrar içine yerleştirin. Streç film ile sarın. Üzerini ayrıca bir bez ile örtün ve 1 saat boyunca iyice kabarana kadar dinlendirin.
- Tezgahı unlayın. Elinizle hamurun havasını alın ve tezgahta tekrar yoğurun.
- Hamura uzunlamasına şekil verin. Yumurtadan büyük parçalara bölün.
- Elinizle yuvarlayarak bezeler yapın ve açın. İçine küp doğradığınız kaşarları (beyaz peynir vb.) yerleştirin ve kapatıp yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üzerini temiz bir bezle örtüp 40 dakika dinlenmeye bırakın.
- 2 adet yumurta sarısını üzerilerine sürün. Çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 22 dakika boyunca pişirin. Afiyet olsun.
Yumuşacık Pamuk Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
İster sıcak servis yapın ister soğuduktan sonra derin dondurucuya kaldırın. Ben 24 adet poğaça elde ettim. Bardak ölçüsü 200 ml.