Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Chia ve Keten Tohumlu Tam Buğday Ekmek Tarifi

Chia ve Keten Tohumlu Tam Buğday Ekmek

Chia ve Keten Tohumlu Tam Buğday Ekmek Tarifi

Chia ve Keten Tohumlu Tam Buğday Ekmek tarifi: Chia ve Keten Tohumlu Tam Buğday Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Chia ve Keten Tohumlu Tam Buğday Ekmek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Chia ve Keten Tohumlu Tam Buğday Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 tatlı kaşığı chia tohumu
  • 2 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 2 tatlı kaşığı susam
  • 2 tatlı kaşığı çekirdek içi

Chia ve Keten Tohumlu Tam Buğday Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru maya ve şekeri ılık süt ve su ile bir kasede karıştırıp 10 dakika bekletin.
  • Unu geniş bir kaba alın, tuzu ekleyip karıştırın ve ortasını açın.
  • Ortasına mayalı sıvı karışımı ve zeytinyağını ekleyin, hamuru güzelce yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamura chia tohumu, keten tohumu, susam ve ay çekirdeğini ekleyip tekrar yoğun ve malzemelerin eşit dağılmasını sağlayın.
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerine un serpip streç film örtüp sonra temiz bir bezle sarın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alın.
  • Elinizle önce biraz yayın sonra katlayarak ekmek şekli verin ve yağladığınız baton kalıba koyup üzerine bıçak ile derin çizikler atın.
  • Sandviç ekmeği yapmak isterseniz aynı şekilde küçük ekmek şekli verip yağlı kağıda koyun üzerine çizikler atın ve isterseniz üzerini çekirdek ile süsleyin.
  • Ekmeklerin üzerini örtüp 1 saat daha mayalanmaya bırakın.
  • Fırınınızı alt üst fansız 200 dereceye ayarlayın.
  • Baton kalıptaki ekmeğinizi 20 dakika 200 derece, 25 dakika 180 derecede pişirin.
  • Sandviç ekmeği yapmak isterseniz 20 dakika 200 derece 10 dakika 180 derece pişirdikten sonra fırından alın.
  • Fırınların pişirme ayarları değiştiği için kontrollü pişirmeye özen gösterin.
  • Fırından çıkan ekmeğin üzerine bir fırça yardımı ile su sürün ve üzerini temiz bir bez ile örtün.
  • Afiyet olsun. =)

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Chia ve Keten Tohumlu Tam Buğday Ekmek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021