Yumuşacık Katmer Poğaça Tarifi
Yumuşacık Katmer Poğaça tarifi: Yumuşacık Katmer Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Katmer Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Yumuşacık Katmer Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Poğaçalar İçin:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1/2 paket yaş maya
- 2 su bardağı un (kademeli olarak ekleyin, aldığı kadar artırın)
Arası İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşak)
Üzeri İçin:
Yumuşacık Katmer Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Sonra yavaş yavaş unu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra 30 dakika mayalandırın.
- Mayalandıktan sonra 12 bezeye ayırın. İlk önce 6 bezeyi merdane yardımı ile açın, aralarına tereyağı sürün. Açtığınız 6 bezeyi üst üste dizin. En üstteki bezeye tereyağı sürmüyoruz. Diğer 6 bezeyi de ilk 6 beze gibi yapın.
- Sonra açtığınız ilk 6 bezeyi oklava ile kocaman açın. (ne kadar ince olursa o kadar güzel olur.) Sonra 20 parçaya kesin.
- Sonra iç harcını içine koyarak çekiştirerek sarın ve tepsiye dizin. Bu hamur bitince diğer bezeyi açın. Aynı şekilde kesin ve sarın.
- Üzerlerini örtün ve yarım saat mayalandırın. Mayalanan poğaçaları, üzerine bolca yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Çıkarıp soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Yumuşacık Katmer Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Pişme süresi, fırının performansına göre değişiklik gösterecektir. Kontrollü pişirmenizi öneririz.