Yumuşacık Bazlama Tarifi
Yumuşacık Bazlama tarifi: Yumuşacık Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Bazlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Yumuşacık Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-4,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Yumuşacık Bazlama tarifi nasıl yapılır?
- Maya, toz şeker ve ılık süt bir kaba alınıp karıştırılarak 5 dakika bekletilir.
- Üzerine tuz ve yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan ama çok yumuşak olan bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
- Üzeri kapalı bir şekilde 1 saat mayalandırılır.
- Mayalanan hamur 6 eşit bezeye bölünerek yuvarlanır.
- Bezelerin 15 dakika üstü kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
- Bezeler merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.
- Açılan hamurların üzeri kapatılarak 15 dakika bekletilir. Tava yüksek derecede ısıtılır.
- Bazlamalar arkalı önlü pişirilir. (tavaya bazlamayı ilk koyduğunuzda 1 dakika bekleyin kabaracaktır,sonra çevirerek pişirin)
- Tavadan aldıktan sonra isteğe bağlı üzerine tereyağı sürülür. Sıcakken servis yapılır. Afiyet olsun.