Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşacık Bazlama Tarifi

Yumuşacık Bazlama

Yumuşacık Bazlama Tarifi

Yumuşacık Bazlama tarifi: Yumuşacık Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Bazlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşacık Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Yumuşacık Bazlama tarifi nasıl yapılır?

  • Maya, toz şeker ve ılık süt bir kaba alınıp karıştırılarak 5 dakika bekletilir.
  • Üzerine tuz ve yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan ama çok yumuşak olan bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
  • Üzeri kapalı bir şekilde 1 saat mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur 6 eşit bezeye bölünerek yuvarlanır.
  • Bezelerin 15 dakika üstü kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
  • Bezeler merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.
  • Açılan hamurların üzeri kapatılarak 15 dakika bekletilir. Tava yüksek derecede ısıtılır.
  • Bazlamalar arkalı önlü pişirilir. (tavaya bazlamayı ilk koyduğunuzda 1 dakika bekleyin kabaracaktır,sonra çevirerek pişirin)
  • Tavadan aldıktan sonra isteğe bağlı üzerine tereyağı sürülür. Sıcakken servis yapılır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025