Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuşacık Bazlama Tarifi

Yumuşacık Bazlama

Yumuşacık Bazlama Tarifi

Yumuşacık Bazlama tarifi: Yumuşacık Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuşacık Bazlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuşacık Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket yaş maya
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker (Su Bardağı Ölçüm: 250 ml)

Yumuşacık Bazlama tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak derin bir kaseye bir paket yaş mayayı, 1 su bardağı ılık suyu, 1 su bardağı ılık sütü, 1 yemek kaşığı şekeri, 1.5 tatlı kaşığı tuzu alıyoruz ve maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Ayrı bir kaseye 5 su bardağı unu alıyoruz. Unun ortasını açıp hazırlanan mayalı karışımı ekleyip elimizle yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru sıcak bir yerde 1 saat mayalanması için bekletiyoruz.
  • Mayalanan hamurun havasını çıkartıyoruz. Hamuru düz bir zemine alıyoruz. Hamuru 12 parçaya ayırıp beze yapıyoruz. Her bir bezeyi ne ince ne kalın olacak şekilde açıyoruz.
  • Isınmış tavaya hamuru alıyoruz. Göz göz olmaya başlayınca hamuru çeviriyoruz ve arkasını pişiriyoruz. Hamuru sık sık çevirerek pişiriyoruz. Bazlamayı servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Yumuşacık Bazlama tarifinin püf noktası nedir?

Bazlamanın arkasının pişmesine beklemeden sık sık çevirerek pişirin. Böylece bazlamanız balon gibi kabararak pişecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025