Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Brioche Ekmeği Tarifi

Brioche Ekmeği

Brioche Ekmeği Tarifi

Brioche Ekmeği tarifi: Brioche Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Brioche Ekmeği nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Brioche Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 bardak un
  • 2 adet yumurta
  • 1 bardak süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 20 gram yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı damla çikolata
  • 1 tatlı kaşığı kuru üzüm
  • 1 avuç ceviz

Brioche Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Önce ılık süt, maya ve şekeri bir bardağın içinde birleştirip çalışmasını sağlıyoruz.
  • 4 bardak un ve tereyağını yoğurma kabına alıyoruz.
  • 5-6 dakika yoğurup 25-30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Baton kek kalıbına yağlı kağıt serin. Hamuru içine yerleştirin.
  • Kalan bir yumurtanın sarısını hamurun üstüne sürün. Üstüne yine dilediğiniz kadar damla çikolata ve ceviz serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.

Brioche Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Pişirme dakikaları fırına göre, mayalanma süresi de ortam ısısına göre değişebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Brioche Ekmeği ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021