Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumuş Poğaça Tarifi

Yumuş Poğaça

Yumuş Poğaça Tarifi

Yumuş Poğaça tarifi: Yumuş Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuş Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumuş Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 60 gram tereyağı
  • 100 mililitre süt
  • 1 adet yumurta
  • 45 mililitre sıvı yağ (3 yemek kaşığı)
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
  • 400-450 gram un (3-3.5 su bardağı)
  • 1/2 paket instant maya

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı

İçi için:

  • 100 gram kaşar peyniri

Yumuş Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık sütü şeker ile karıştırın. Maya ve 4 temek kaşığı (60 gr) undan ilave edip streç ile sarın ve 50 dakika mayalayın.
  • Yumuşak tereyağı, sıvı yağ, yumurta, tuz ve unun 350 gramını (2.5 su bardağı) ilave edip (geri kalan unu istendikçe ekleyin) hamuru yoğurun.n1.5 saat kadar mayalandırın.
  • 10 adet bezeler kopararak (tartınız varsa her biri 63 gram) yuvarlayın. Bezeleri açıp içine birkaç küp kaşar koyup videodaki gibi kapatın. Tepside 30 dakika daha mayalandırın.
  • Yumurta sarısını zeytinyağı ile karıştırıp sürün. Susam ve çörek otu serpin. 180 derece sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. (Ben 20 dakika pişirdim.)
  • Fırından alınca tepsinin uzerini bir bez serip 10-15 dakika bekletin, daha yumuşak olacaktır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025