Yumuş Poğaça Tarifi
Yumuş Poğaça tarifi: Yumuş Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumuş Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yumuş Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 60 gram tereyağı
- 100 mililitre süt
- 1 adet yumurta
- 45 mililitre sıvı yağ (3 yemek kaşığı)
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
- 400-450 gram un (3-3.5 su bardağı)
- 1/2 paket instant maya
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı
İçi için:
Yumuş Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Ilık sütü şeker ile karıştırın. Maya ve 4 temek kaşığı (60 gr) undan ilave edip streç ile sarın ve 50 dakika mayalayın.
- Yumuşak tereyağı, sıvı yağ, yumurta, tuz ve unun 350 gramını (2.5 su bardağı) ilave edip (geri kalan unu istendikçe ekleyin) hamuru yoğurun.n1.5 saat kadar mayalandırın.
- 10 adet bezeler kopararak (tartınız varsa her biri 63 gram) yuvarlayın. Bezeleri açıp içine birkaç küp kaşar koyup videodaki gibi kapatın. Tepside 30 dakika daha mayalandırın.
- Yumurta sarısını zeytinyağı ile karıştırıp sürün. Susam ve çörek otu serpin. 180 derece sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. (Ben 20 dakika pişirdim.)
- Fırından alınca tepsinin uzerini bir bez serip 10-15 dakika bekletin, daha yumuşak olacaktır. Afiyet olsun.