Yumurtalı Pesto Soslu Ekmek Dilimleri Tarifi
Yumurtalı Pesto Soslu Ekmek Dilimleri tarifi: Yumurtalı Pesto Soslu Ekmek Dilimleri için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtalı Pesto Soslu Ekmek Dilimleri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yumurtalı Pesto Soslu Ekmek Dilimleri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Fesleğenli Pesto Sos İçin:
- 5-6 diş sarımsak
- 3 demet taze fesleğen
- 30 gram çam fıstığı
- 100 gram parmesan
- 1 adet limon
- 1 tutam deniz tuzu
- 1 tutam iri çekilmiş karabiber
- 1/2 su bardağı ekstra sızma zeytinyağı
Diğer Malzemeler:
- 4 dilim ekşi mayalı ekmek
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
Yumurtalı Pesto Soslu Ekmek Dilimleri tarifi nasıl yapılır?
- Fesleğenli Pesto Yapmak İçin: Fesleğenlerin yapraklarını ayıklayın, iyice yıkayın ve kurulayın.
- Suyunu iyice kuruladığınız fesleğenleri rondoya yerleştirin içerisine ayıkladığınız sarımsakları, iri taneli deniz tuzunu, karabiberi ve limon suyunu ekleyerek rondoyu çalıştırın.
- Çam fıstığını ve zeytinyağını ekleyerek malzemelri rondoda çekmeye devam edin.
- En son parmesanı ekleyerek bir kez daha çalıştırın. Sosunuz hazır!
- Tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.
- Yumurtaları teker teker veya tavanın büyüklüğüne göre birbirlerine karışmayacak şekilde sarısı pişene kadar pişirin.
- Ekmek dilimlerinin üzerine pesto sosunu sürün.
- En son yumurtayı pesto sosun üzerine düzgünce yerleştirin. Karabiber, pul biber ve tuz ile dilediğiniz gibi lezzetlendirin.
Yumurtalı Pesto Soslu Ekmek Dilimleri tarifinin püf noktası nedir?
Pesto sosunu yaparken kıvam yoğun gelirse ölçülü zeytinyağının haricinde göz kararı zeytinyağı ekleyebilirisiniz.
Yumurtalı Pesto Soslu Ekmek Dilimleri tarifi için servis önerisi
Domates dilimleriyle tabağı renklendirmek size kalmış!