Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hatay Kısırı Tarifi

Hatay Kısırı

Hatay Kısırı Tarifi

Hatay Kısırı tarifi: Hatay Kısırı için gerekli malzemeler nelerdir? Hatay Kısırı nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hatay Kısırı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 çay bardağı köftelik bulgur
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet sarımsak
  • 1/4 adet soğan
  • 1/2 adet domates
  • 4 dal marul
  • 1/2 demet taze nane
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3 adet taze soğan
  • 1/2 su bardağı (1 parmak fazla) zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 çay bardağı limon suyu

Hatay Kısırı tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabına bulgur eklenir. Sıcak su gezdirerek ıslatılır. 10 dakika dinlensin. (Dilerseniz ıslamadan da yumuşayana kadar domates ekleyerek de yoğurabilirsiniz.)
  • Sonra biber salçası, domates salçası, ince kıyılmış soğan, sarımsak, kabukları soyulup doğranmış domates, tuz, kimyon eklenerek bulgur yumuşayana kadar yoğrulmaya başlanır. Arada yoğururken eller ıslatılır.
  • Bulgur yumuşadıktan sonra yeşillikler, nar ekşisi, limon suyu ve ardından zeytinyağı eklenir (Zeytinyağı ve nar ekşisi arzuya göre daha fazla ya da az konulabilir) ve elinizle tekrar hepsi karıştırılır.
  • İsteğe göre tekrar marulla servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Hatay Kısırı ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021