Yufkasız Patates Böreği Tarifi
Yufkasız Patates Böreği tarifi: Yufkasız Patates Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Yufkasız Patates Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Yufkasız Patates Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet patates (doğranmış)
- 2 adet soğan (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (fırınlarken kullanılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 demet ıspanak
- 4 dal taze soğan
Yufkasız Patates Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine doğranmış patates ve soğanları yerleştirip üzerilerine zeytinyağı gezdirdikten sonra 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Geniş bir kasede yumurtaları çırpın. Üzerine karabiber, pul biber, kabartma tozu ve sıvı yağ ekleyip, tekrar karıştırın.
- Doğranmış ıspanak ve taze soğanları da yumurtalı karışımın içerisine ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Fırında yumuşayan patates ve soğanları fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Oda sıcaklığına gelen patates ve soğanları, yumurtalı ıspanak karışımının içerisine aktarın ve karıştırın.
- Yağlanmış geniş bir tavaya bu karışımı dökün ve spatula yardımıyla her yeri eşit olacak şekilde yayın.
- Kısık ateşte kapağı kapalı olacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Bir tabak veya tencere kapağı yardımıyla böreğinizi ters çevirip 15 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle afiyetle yiyin.