Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yufkasız Hamursuz Patates Böreği Tarifi

Yufkasız Hamursuz Patates Böreği

Yufkasız Hamursuz Patates Böreği Tarifi

Yufkasız Hamursuz Patates Böreği tarifi: Yufkasız Hamursuz Patates Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Yufkasız Hamursuz Patates Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yufkasız Hamursuz Patates Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İç harcı için:

  • 300 gram dana kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3/4 çay bardağı sıcak su

Dış katmanı için:

  • 6 adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı krema
  • 4 yemek kaşığı taze kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 100 gram cheddar peyniri
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay bardağı tuz

Yufkasız Hamursuz Patates Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • İç harç için sıcak tavada kıymaları kavurun üstüne zeytin yağı, minik küp doğranmış soğan, sarımsak ve tuz ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.
  • Son olarak baharatları, salçayı ve sıcak suyu da ekleyin ve kıvam alana kadar pişirin. Harcı ocaktan alıp hafif ılıtın.
  • Patateslerin kabuklarını soyup rendenin kalın tarafı ile rendeleyin ve kararmaması için soğuk suda bekletin.
  • Rendelenmiş patatesleri sebze kurutucusu ile kurutun. Kuruyan patateslere, sarımsak, baharatlar ve kremayı ekleyip harmanlayın.
  • Fırın tepsisinin tabanını yağlayın ve patateslerin 2/3 ünü tepsiye yayın kenarlarını hafifçe kaldırın. Kıymalı harcı ortasına serip hafifçe bastırın.
  • Kaşarları ekleyin ve en üste kalan patatesleri koyup yeniden kenarlarını düzelterek baskı uygulayın.
  • Üzerine alüminyum folyo örttüğünüz tepsiyi 210 derecede 20 dakika pişirin folyo üstünden alın ve fırını 230 dereceye çıkartın üzeri kızarana kadar 15-20 dakika daha pişirip fırından çıkartın.
  • Sos için tavada tereyağı ve unu kavurun sütü azar azar ekleyerek kıvam alana kadar karıştırın. Peyniri ve zerdeçalı da ekleyip eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Sosunuz beklerken kabuk tutarsa azar azar süt ekleyip kısık ateşte tekrar eski haline getirebilirsiniz.
  • Servis için tepsiden büyük bir dilim kesin ve üzerine sosu hafifçe serin. Dilerseniz taze kekikle de süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025