Yufkasız Hamursuz Patates Böreği Tarifi
Yufkasız Hamursuz Patates Böreği tarifi: Yufkasız Hamursuz Patates Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Yufkasız Hamursuz Patates Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yufkasız Hamursuz Patates Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 300 gram dana kıyma
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dal kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3/4 çay bardağı sıcak su
Dış katmanı için:
- 6 adet patates
- 1 diş sarımsak
- 2 dal taze kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı krema
- 4 yemek kaşığı taze kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 100 gram cheddar peyniri
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay bardağı tuz
Yufkasız Hamursuz Patates Böreği tarifi nasıl yapılır?
- İç harç için sıcak tavada kıymaları kavurun üstüne zeytin yağı, minik küp doğranmış soğan, sarımsak ve tuz ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.
- Son olarak baharatları, salçayı ve sıcak suyu da ekleyin ve kıvam alana kadar pişirin. Harcı ocaktan alıp hafif ılıtın.
- Patateslerin kabuklarını soyup rendenin kalın tarafı ile rendeleyin ve kararmaması için soğuk suda bekletin.
- Rendelenmiş patatesleri sebze kurutucusu ile kurutun. Kuruyan patateslere, sarımsak, baharatlar ve kremayı ekleyip harmanlayın.
- Fırın tepsisinin tabanını yağlayın ve patateslerin 2/3 ünü tepsiye yayın kenarlarını hafifçe kaldırın. Kıymalı harcı ortasına serip hafifçe bastırın.
- Kaşarları ekleyin ve en üste kalan patatesleri koyup yeniden kenarlarını düzelterek baskı uygulayın.
- Üzerine alüminyum folyo örttüğünüz tepsiyi 210 derecede 20 dakika pişirin folyo üstünden alın ve fırını 230 dereceye çıkartın üzeri kızarana kadar 15-20 dakika daha pişirip fırından çıkartın.
- Sos için tavada tereyağı ve unu kavurun sütü azar azar ekleyerek kıvam alana kadar karıştırın. Peyniri ve zerdeçalı da ekleyip eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
- Sosunuz beklerken kabuk tutarsa azar azar süt ekleyip kısık ateşte tekrar eski haline getirebilirsiniz.
- Servis için tepsiden büyük bir dilim kesin ve üzerine sosu hafifçe serin. Dilerseniz taze kekikle de süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun.