Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yufkalı Simit Börek Tarifi

Yufkalı Simit Börek

Yufkalı Simit Börek Tarifi

Yufkalı Simit Börek tarifi: Yufkalı Simit Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Yufkalı Simit Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yufkalı Simit Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Simitler için:

  • 1 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı su

İç harç için:

  • 2 adet patates
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber

Dış kaplaması için:

  • 1 kase susam
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su

Yufkalı Simit Börek tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak iç harç hazırlanır. Patates iri küpler halinde doğranır. Az suyla haşlanır. Suyu çektirilir, ezilir, baharatlar eklenir ve karıştırılır. Oda ısısında soğumaya bırakılır.
  • Yufka dört parçaya bölünür. Üzerine su ve yağlı karışım sürülür. Kenarına patatesli harçtan koyulur ve rulo yapılır. Uçlarına yapışması için su sürülür ve birleştirilir. Hepsi aynı şekilde sarılır.
  • Pekmez suyla açılır. Simitler önce pekmezli suya sonra susama batırılır. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede, üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Çıkarmadan önce 5 dakika fanlı ayarda pişirebilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Yufkalı Simit Börek tarifinin püf noktası nedir?

Arzuya göre harcı değiştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025