Yufka Mantısı Tarifi
Yufka Mantısı tarifi: Yufka Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Yufka Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yufka Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yufka
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı süt
kıyması için:
- 300 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
Yufka Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Eritilmiş tereyağı ve sütü bir kabın içerisinde karıştırın. Yufkayı tezgaha yayın.
- Tereyağlı karışımı yufkaya fırça yardımıyla sürün. Ardından yufkayı rulo şeklinde katlayın. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın. Hazırladığınız yufkayı bıçak yardımıyla parçalara bölün.
- Ardından yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine ya da bir borcama hazırladığınız yufkaları dizin. Üzeri kızarana kadar 180 derecelik fırında kurumamasına özen göstererek 15 dakika kadar pişirin.
- O sırada bir tavanın içerisinde domates salçası, sıvı yağ ve kıymayı kavurun. Tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alın.
- Başka bir yerde salça ve yağı kavurun.
- Bir tabağın içerisine kızaran yufkaları alın. Üzerine kıymayı, kıymanın üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosu gezdirin. Ardından servis edin. Afiyetler olsun.
Yufka Mantısı tarifinin püf noktası nedir?
Yufkalarınızı az yağda kızartarak da tarifimizi hazırlayabilirsiniz.