Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yoğurtlu Poğaça Tarifi

Yoğurtlu Poğaça

Yoğurtlu Poğaça Tarifi

Yoğurtlu Poğaça tarifi: Yoğurtlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yoğurtlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı yoğurt (oda ısısında olmalı)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 paket instant maya
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurt sarısı
  • 1 tutam susam
  • 1 tutam çörek otu

Yoğurtlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık su, toz şeker ve mayayı bir kaba alın, parmağınızla karıştırın ve üstünü kapatıp, 10 dakika kadar bekletin.
  • Köpük köpük kabarmış olan mayalı karışıma, un hariç diğer malzemeleri ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
  • Yoğurduğunuz hamurun üstünü örtün ve mayalanması için 30 dakika kadar ılık bir ortamda bekletin.
  • Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, avucunuzla silindir şekline getirin ve döndürerek açma şeklinde birleştirin.
  • Tüm hamuru bu şekilde şekillendirin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın.
  • Üstlerine yumurta sarısını sürün ve çörek otu ile susam serpiştirin.
  • Bu şekilde tepside de yaklaşık 30 dakika bekletin ve ardından, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 13 dakika kadar pişirin.
  • Fırını sık sık kontrol edin çünkü çok hızlı pişiyorlar.
  • Fırından aldıktan sonra üstlerini kurumamaları için temiz bir bezle örtün.
  • Ilıklaştıktan sonra servis edin.

Yoğurtlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Kullanacağınız un miktarı farklılık gösterebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025