Yoğurtlu Poğaça Tarifi
Yoğurtlu Poğaça tarifi: Yoğurtlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
13 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Yoğurtlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı yoğurt (oda ısısında olmalı)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 paket instant maya
- 1 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3,5 su bardağı un
- 1 adet yumurt sarısı
- 1 tutam susam
- 1 tutam çörek otu
Yoğurtlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Ilık su, toz şeker ve mayayı bir kaba alın, parmağınızla karıştırın ve üstünü kapatıp, 10 dakika kadar bekletin.
- Köpük köpük kabarmış olan mayalı karışıma, un hariç diğer malzemeleri ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
- Yoğurduğunuz hamurun üstünü örtün ve mayalanması için 30 dakika kadar ılık bir ortamda bekletin.
- Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, avucunuzla silindir şekline getirin ve döndürerek açma şeklinde birleştirin.
- Tüm hamuru bu şekilde şekillendirin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın.
- Üstlerine yumurta sarısını sürün ve çörek otu ile susam serpiştirin.
- Bu şekilde tepside de yaklaşık 30 dakika bekletin ve ardından, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 13 dakika kadar pişirin.
- Fırını sık sık kontrol edin çünkü çok hızlı pişiyorlar.
- Fırından aldıktan sonra üstlerini kurumamaları için temiz bir bezle örtün.
- Ilıklaştıktan sonra servis edin.
Yoğurtlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Kullanacağınız un miktarı farklılık gösterebilir.