Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
Yılbaşı Kurabiyesi tarifi: Yılbaşı Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yılbaşı Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
3 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet orta boy
Yılbaşı Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı toz şeker (tercihe göre esmer ya da beyaz)
- 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) pekmez
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı zencefil
- 350 gram un (yaklaşık 3-4 su bardağı)
- 1 paket glazür (süslemek için)
Yılbaşı Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz, üzerine sıvı malzemeleri ekliyoruz.
- Son olarak toz karışımları ekleyip karıştırıyoruz.
- Kurabiye hamurumuzu 3 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Hamurumuz dinlendikten sonra merdane ile açıp şekilleri çıkarıyoruz.
- 170 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz ve en eğlenceli kısma geliyoruz. Dilediğimiz gibi glazürlerle süslüyoruz. Afiyet olsun.
Yılbaşı Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Baharat miktarlarını damak zevkimize göre ayarlayabiliriz.