Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Yılbaşı Kurabiyesi

Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Yılbaşı Kurabiyesi tarifi: Yılbaşı Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yılbaşı Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yılbaşı Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram tereyağı
  • 1/2 su bardağı toz şeker (tercihe göre esmer ya da beyaz)
  • 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) pekmez
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı zencefil
  • 350 gram un (yaklaşık 3-4 su bardağı)
  • 1 paket glazür (süslemek için)

Yılbaşı Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz, üzerine sıvı malzemeleri ekliyoruz.
  • Son olarak toz karışımları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kurabiye hamurumuzu 3 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Hamurumuz dinlendikten sonra merdane ile açıp şekilleri çıkarıyoruz.
  • 170 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz ve en eğlenceli kısma geliyoruz. Dilediğimiz gibi glazürlerle süslüyoruz. Afiyet olsun.

Yılbaşı Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?

Baharat miktarlarını damak zevkimize göre ayarlayabiliriz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025