Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yelpaze Yumurta Kapama Tarifi

Yelpaze Yumurta Kapama

Yelpaze Yumurta Kapama Tarifi

Yelpaze Yumurta Kapama tarifi: Yelpaze Yumurta Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Yelpaze Yumurta Kapama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yelpaze Yumurta Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • 1 tutam maydanoz
  • 15 dilim sucuk
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam kuru nane
  • 1 çimdik karabiber
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Yelpaze Yumurta Kapama tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları bir küçük tencereye alın ve üstlerine geçecek kadar su doldurup, tamamen katı olacak şekilde yaklaşık 4 dakika kadar kaynatın.
  • Yumurtalar haşlanırken; domatesleri halka halka, biberleri de parmak kadar doğrayın.
  • Bir tavaya tereyağını ve zeytinyağını aldıktan sonra domatesleri ve biberleri tavaya dizin.
  • Bir tarafları hafifçe kızarınca terslerini çevirin.
  • Sucukları ayrı bir tavaya alın ve kendi yağında pişirin.
  • Yumurtaların kabuklarını soyun ve bir bıçakla enine dilimleyin. Ancak dip kısmını kesmeyin, yelpaze gibi olsun.
  • Aralara sucukları yerleştirin ve bu şekilde domatesle biberlerin üstüne yerleştirin.
  • Üstlerine baharatları serpin, ince doğranmış maydanozu serpin ve sonra olarak kaşar peynirini de serptikten sonra, kapağını kapatıp, kaşarlar eriyene dek pişirin. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025