Yelpaze Yumurta Kapama Tarifi
Yelpaze Yumurta Kapama tarifi: Yelpaze Yumurta Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Yelpaze Yumurta Kapama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yelpaze Yumurta Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil köy biberi
- 1 tutam maydanoz
- 15 dilim sucuk
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam kuru nane
- 1 çimdik karabiber
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Yelpaze Yumurta Kapama tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir küçük tencereye alın ve üstlerine geçecek kadar su doldurup, tamamen katı olacak şekilde yaklaşık 4 dakika kadar kaynatın.
- Yumurtalar haşlanırken; domatesleri halka halka, biberleri de parmak kadar doğrayın.
- Bir tavaya tereyağını ve zeytinyağını aldıktan sonra domatesleri ve biberleri tavaya dizin.
- Bir tarafları hafifçe kızarınca terslerini çevirin.
- Sucukları ayrı bir tavaya alın ve kendi yağında pişirin.
- Yumurtaların kabuklarını soyun ve bir bıçakla enine dilimleyin. Ancak dip kısmını kesmeyin, yelpaze gibi olsun.
- Aralara sucukları yerleştirin ve bu şekilde domatesle biberlerin üstüne yerleştirin.
- Üstlerine baharatları serpin, ince doğranmış maydanozu serpin ve sonra olarak kaşar peynirini de serptikten sonra, kapağını kapatıp, kaşarlar eriyene dek pişirin. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.