Üzümlü Paskalya Çöreği Tarifi
Üzümlü Paskalya Çöreği tarifi: Üzümlü Paskalya Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Üzümlü Paskalya Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Üzümlü Paskalya Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 mililitre ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 30 mililitre sıvı yağ
- 50 gram tereyağı
- 90 gram şeker
- 1 paket vanilin
- 500 gram un
- 1/2 adet limonun kabuğu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta sarısı (üzerine)
- 1 yemek kaşığı süt (üzerine)
- 1 yemek kaşığı şeker (üzerine)
- 2 yemek kaşığı file badem (üzerine)
Üzümlü Paskalya Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Önce üzümü sıcak suyla kase içerisine alıp hamur hazır olana kadar yumuşatalım.
- Mayayı ılık süt ve biraz şeker ile karıştırıp erimesi için 10 dakika bekletelim.
- Sonra içerisine sıvı yağ, şekerin kalanı, vanilya ve yumurtayı katalım.
- Tereyağını ve tuzu da biraz un ekledikten sonra ilave edelim.
- Kalan unu da ekleyip tam 10 dakika elde ya da makinede yoğuralım.
- Üzerini kapatıp 30 dakika mayalandıralım.
- Üzümleri süzelim. Mayalanan hamura biraz un ekleyerek ilave edelim ve yine yoğuralım.
- 1 saat üzerini kapatıp mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru 3 eşit bezeye bölelim ve her bezeyi 40 cm uzunluğunda yuvarlayalım.
- Fazla sıkı olmayan bir saç örgüsü yapalım ve yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
- 10 dakika daha dinlendirelim.
- Üzerine yumurta-süt karışımını sürelim. Şeker ve file badem serpelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Üzümlü Paskalya Çöreği tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru ne kadar uzun yoğurursanız o kadar iyi bir sonuç elde edersiniz. Saç örgüsü çok sıkı olursa pişerken çöreğiniz çok fazla yayılır ve çatlar.