Üzümlü Cevizli Anne Kurabiyesi Tarifi
Üzümlü Cevizli Anne Kurabiyesi tarifi: Üzümlü Cevizli Anne Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Üzümlü Cevizli Anne Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Üzümlü Cevizli Anne Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (bir tanesinin beyazı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 4,5 su bardağı un
- 1 küçük boy kase ceviz içi (iri parçalanmış) (üzeri için)
Üzümlü Cevizli Anne Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Un, kabartma tozu ve vanilini karıştıralım beklesin. Diğer tarafta yumurta ve şekeri sadece birbirine karışacak kadar kısa bir süre çırpma teli ile karıştıralım. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyelim.
- Hazır olan unlu karışımı sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Fırını 180 dereceye ayarlayalım.
- Hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparalım yuvarlak şekiller vererek önce yumurta beyazına sonra dövülmüş cevize batıralım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dk pişirelim
Üzümlü Cevizli Anne Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Şeker ve yumurtayı çok fazla çırpmamaya dikkat edelim sadece 1-2 dk birbirine karışması yeterli.