Üzümlü Anne Kurabiyesi Tarifi
Üzümlü Anne Kurabiyesi tarifi: Üzümlü Anne Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Üzümlü Anne Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 kişilik
Üzümlü Anne Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı süt
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (üzeri için)
- 2 yemek kaşığı toz şeker (üzeri için)
Üzümlü Anne Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtalar ve toz şeker çırpma teliyle çırpılır. Sırasıyla zeytinyağı, sıvı yağ ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Şeker eriyince un, kabartma tozu, karbonat ve vanilin elenerek azar azar eklenir. Kuru üzümler de ilave edilir. Karıştırılır, ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Eller sıvı yağla yağlanır. Küçük mandalina boyutunda 20 adet kurabiye porsiyonlanır. Yumurta sarısı sıvı yağla çırpılır. Hamurların üzeri önce yumurtaya sonra toz şekere bulanır.
- Pişirme kağıdı serili iki fırın tepsisine aralıklı yerleştirilir. Önceden 180 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 15-18 dakika kontrollü pişirilir. Afiyet olsun.
Üzümlü Anne Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.