Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Koko Kurabiye Tarifi

Koko Kurabiye

Koko Kurabiye Tarifi

Koko Kurabiye tarifi: Koko Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Koko Kurabiye nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Koko Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (toplamda 250 gram şeker olacak)
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi (168 gram)
  • 2 yemek kaşığı un (18 gram)

Koko Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta aklarımızı bir kapta, toz şekerle birlikte mikser ile iyice kabarıp kar gibi olana dek çırpıyoruz. Ardından Hindistan cevizi ekliyoruz, karışıma mikserin düşük deviri ile çırpıyoruz tekrardan. 
  • Sonra bu karışımı, kısık ateşte teflon tavaya alıp, spatula ile sürekli karıştırarak sararana kadar çeviriyoruz. Yaklaşık 10-12 dakika kadar devam edelim bu işleme. Ardından teflon tavadan başka bir kaba aktarıp, soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan bu karışıma unumuzu eleyerek ekliyoruz, yine spatula ile güzelce karıştırıyoruz. Koko kurabiye hamurumuzun kıvamı koyu ve biraz akışkan olacak şekilde olmalı, bu önemli çünkü sıkacağız hamuru.
  • Daha sonra, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisini hazırlayalım. Bir sıkma torbasına doldurduğumuz koko kurabiye hamurunu, yuvarlaklar oluşturarak aralıklı olarak tepsiye sıkıyoruz.
  • Şekilli uçlar kullanabilirsiniz, ancak çok küçük olmayan kurabiyeler yapmanız kurumaması için önemli. Yani biraz büyük olmalı yuvarlaklarınız.
  • Koko kurabiye hamurunu önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar kontrollü olarak pişiriyoruz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Koko Kurabiye ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021