Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Üçgen Börek Tarifi

Üçgen Börek

Üçgen Börek Tarifi

Üçgen Börek tarifi: Üçgen Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Üçgen Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Üçgen Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 7 - 8 adet baklavalık yufka (arzuya göre 4 adet yufka)
  • 1 demet ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üçgen Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir tavada sıvı yağını kızdırıp soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Soğanlar yumuşadıktan sonra ıspanakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Tuz ve karabiberi de ekleyip tatlandırdıktan sonra sotelenen ıspanakları ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Baklavalık yufkalardan birini tezhaha serin ve fırçayla çok hafif yağlayın. Eni dört parmak kalınlığında şeritler olacak şekilde yufkayı kesin. Eğer normal yufka kullanacaksanız aynı işlemi yufkaya da uygulayın.
  • Yufkanın uç kısmına bir yemek kaşığı ıspanaklı harçtan koyun. Bir sağ, bir sol köşeye denk gelecek şekilde yufkanızı üçgen şeklinde katlayın. Yufkanın uç kısmına su sürerek  pişerken açılmaması çin kapatın.
  • Baklavalık yufka ile yaptığınız börekleri fırın tepsisine serin. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirip, sıcak olarak servis edin. Normal yufka ile yaptıysanız böreklerinizi kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025