Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Üç Malzemeli Pişi Tarifi

Üç Malzemeli Pişi

Üç Malzemeli Pişi Tarifi

Üç Malzemeli Pişi tarifi: Üç Malzemeli Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Malzemeli Pişi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Üç Malzemeli Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 paket kabartma tozu

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üç Malzemeli Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurdu bir kaba alın. Üzerine kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzu iki eşit bezeye bölün. Hafif unlayarak merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açın. Çok kalın olmamasına özen gösterin ki yağ çekmesin.
  • Çay bardağının ağzıyla hamurlar kesin. Yağınızı bir tavanın içerisine alıp kızdırın.
  • Şekil verdiğiniz hamurları yağa atın ve arkalı önlü kızartın. Ardından çıkarıp kağıt havlu serili bir tabağa aktarın. Tüm hamura kızartma işlemini uygulayın.
  • Pişileriniz sıcak bir şekilde servise hazır! Afiyetler olsun!

Üç Malzemeli Pişi tarifinin püf noktası nedir?

Yoğurdun sulu kısımlarından kullanmaya özen gösterin. Dilerseniz içerisine 1 çay kaşığı tuz da ilave edebilirsiniz. Hamurlara şekil verdikten sonra içlerine peynir koyarak kapatabilir ve o şekilde de kızartabilirsiniz. Yağın kızgın olmasına dikkat edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025