Üç Malzemeli Pişi Tarifi
Üç Malzemeli Pişi tarifi: Üç Malzemeli Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Malzemeli Pişi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Üç Malzemeli Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı yoğurt
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 paket kabartma tozu
Kızartmak için:
Üç Malzemeli Pişi tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurdu bir kaba alın. Üzerine kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurunuzu iki eşit bezeye bölün. Hafif unlayarak merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açın. Çok kalın olmamasına özen gösterin ki yağ çekmesin.
- Çay bardağının ağzıyla hamurlar kesin. Yağınızı bir tavanın içerisine alıp kızdırın.
- Şekil verdiğiniz hamurları yağa atın ve arkalı önlü kızartın. Ardından çıkarıp kağıt havlu serili bir tabağa aktarın. Tüm hamura kızartma işlemini uygulayın.
- Pişileriniz sıcak bir şekilde servise hazır! Afiyetler olsun!
Üç Malzemeli Pişi tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurdun sulu kısımlarından kullanmaya özen gösterin. Dilerseniz içerisine 1 çay kaşığı tuz da ilave edebilirsiniz. Hamurlara şekil verdikten sonra içlerine peynir koyarak kapatabilir ve o şekilde de kızartabilirsiniz. Yağın kızgın olmasına dikkat edin.