Tortilla Ekmeğinden Kayseri Yağlaması Tarifi
Tortilla Ekmeğinden Kayseri Yağlaması tarifi: Tortilla Ekmeğinden Kayseri Yağlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Tortilla Ekmeğinden Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Tortilla Ekmeğinden Kayseri Yağlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram yağsız kıyma
- 5 adet orta boy soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet orta boy domates rendesi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket tortilla ekmeği
- 1 çorba kasesi yoğurt
- 2 diş sarımsak
Tortilla Ekmeğinden Kayseri Yağlaması tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağı ve kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Ardından soğanı ve biberleri ilave edip bir süre soteliyoruz.
- Salça ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz, domates rendemizi ekliyoruz.
- Biraz soteleyip, ılık suyu, baharatları ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Kıymalı harcımız hazır olunca bir sıra lavaş, bir sıra harç olacak şekilde üst üste sıralı diziyoruz.
- İstediğiniz yükseklikte yapabilirsiniz, tercih size kalmış.
- Katlar tamamlanınca, tortillalar ısınsın diye 1 dakika kadar mikrodalga fırına atıyoruz. Yoksa normal fırın da olur.
- Fırından çıkarıp, dilimleyip sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz, afiyet olsun.
Tortilla Ekmeğinden Kayseri Yağlaması tarifinin püf noktası nedir?
Tortillalar sıcak olsun. Tavada arkalı önlü pişirip ondan sonra katları çıkabilirsiniz.