Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kars Pastası Tarifi

Kars Pastası

Kars Pastası Tarifi

Kars Pastası tarifi: Kars Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Kars Pastası nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kars Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet portakal veya limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 su bardağı un

Kars Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tane yumurtanın sarısını üzeri için ayıralım. Beyazı hamura katacağız.
  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
  • Yoğurt, sıvı yağ, vanilin, rendelenmiş portakal kabuğu, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  • Unun yarısını ekleyip çırpma teliyle karıştıralım. Sonra kalan unu azar azar ekleyip yoğuralım. Hamurumuz biraz ele yapışan bir hamur olmalı.
  • Hamurdan parçalar kopartıp çok da büyük olmayacak şekilde yuvarlayarak şekil verelim. Yağlanmış ya da pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine ayırdığımız yumurta sarısına bir tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştıralım ve pastaların üzerine sürelim. En son hepsinin üzerine bütün cevizi hafif bastırarak yerleştirelim.
  • Fırında 180 derecede üzeri biraz kızarana pişirelim. Afiyet olsun.

Kars Pastası tarifinin püf noktası nedir?

Karbonat yerine kabartma tozunu iki paket koyabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Kars Pastası ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021