Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tohumlu Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği Tarifi

Tohumlu Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği

Tohumlu Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği Tarifi

Tohumlu Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği tarifi: Tohumlu Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Tohumlu Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tohumlu Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram siyez unu (az kepekli)
  • 350 gram su
  • 120 gram maya
  • 8 gram tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
  • 3 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı dövülmüş brezilya cevizi
  • 1 tatlı kaşığı chia tohumu

Tohumlu Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Un, su ve mayayı karıştırıp 30 dakika bekletin.
  • Tüm tohumlar, tuz ve yağı koyup iyice yoğurun. Tost kalıbına hamuru koyun ve oda ısısında 5 saat bekletin. Daha sonra buzdolabına alın.
  • 10-12 saat sonra fırını 250 C de ısıtın. Ekmeği dolaptan çıkarıp direk fırına koyun ve ısıyı 235 C ye düşürün. 20 dakika bu ısıda pişirdikten sonra ısıyı 220 dereceye indirip 20-25 dakika da bu şekilde pişirin.
  • Kızarınca kalıptan çıkarıp soğutun ve dilimleyin.

Tohumlu Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Ekşi mayanızı bir gün önceden hazırlayıp 12 saat sonra kullanmanız gerekli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Tohumlu Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021