Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi

Tam Buğday Unlu Ekmek

Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi

Tam Buğday Unlu Ekmek tarifi: Tam Buğday Unlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Ekmek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Unlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta

Tam Buğday Unlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Unumuzu geniş bir cam kaseye alalım ve ortasını açıp mayayı ekleyelim.
  • Ilık süt ve su karışımına balı ekleyelim. Ballı sütlü karışımı mayanın üzerine döküp beş dakika bekletelim. Ardından, kalan tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Hamurun üzerini kapatıp sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim. Mayalanan hamuru yağlı kağıt serilmiş baron bir kalıba alalım ve 15 dakika daha tepsi mayalanması yapalım.
  • Üzerine yumurta beyazı sürüp istediğiniz her türlü tohumu ekleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10 dakika pişirip, fırın derecesini 180 dereceye alıp 30 dakika daha pişirelim.
  • Dinlenince dilimlemesini yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tam Buğday Unlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Tepsi mayalanması mutlaka yapılmalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Tam Buğday Unlu Ekmek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021