Tohumlu Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği Tarifi
Tohumlu Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği tarifi: Tohumlu Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Tohumlu Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Tohumlu Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram siyez unu (az kepekli)
- 350 gram su
- 120 gram maya
- 8 gram tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
- 3 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı dövülmüş brezilya cevizi
- 1 tatlı kaşığı chia tohumu
Tohumlu Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Un, su ve mayayı karıştırıp 30 dakika bekletin.
- Tüm tohumlar, tuz ve yağı koyup iyice yoğurun. Tost kalıbına hamuru koyun ve oda ısısında 5 saat bekletin. Daha sonra buzdolabına alın.
- 10-12 saat sonra fırını 250 C de ısıtın. Ekmeği dolaptan çıkarıp direk fırına koyun ve ısıyı 235 C ye düşürün. 20 dakika bu ısıda pişirdikten sonra ısıyı 220 dereceye indirip 20-25 dakika da bu şekilde pişirin.
- Kızarınca kalıptan çıkarıp soğutun ve dilimleyin.
Tohumlu Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Ekşi mayanızı bir gün önceden hazırlayıp 12 saat sonra kullanmanız gerekli.