Tereyağlı Pilav Tarifi
Tereyağlı Pilav tarifi: Tereyağlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Tereyağlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 3,5 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1,5 çay kaşığı tuz
Tereyağlı Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinci yıkayın ve suyunun süzülmesi için bir kenarda süzgecin içinde bekletin.
- Zeytinyağı ve tereyağını yayvan bir tencereye alın. Arpa şehriyeleri altın sarısı renk alana kadar kavurun.
- Süzülmüş pirinci ilave ederek kavurmaya başlayın.
- Tuzu ilave edin.
- Pirinci sürekli karıştırarak 3-4 dakika kısık ateşte kavurduktan sonra içerisine 3,5 su bardağı kaynar su ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte 3-4 dakika, daha sonra orta ateşte 3-4 dakika, en son da kısık ateşte tane tane olup, suyunu çeken kadar pişirin.
- Suyunu çekince ocaktan alın ve 20 dakika boyunca demlenmeye bırakın.
- Sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Tereyağlı Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Sıcak suyu eklediğiniz pilavı karıştırmadan kısık ateşte pişirmeye ve demlendirdikten sonra servis etmeye dikkat edin. Tane tane bir pilavı en kolay baldo pirinçle yapabilirsiniz. Kullandığınız pirinç türüne göre ekleyeceğiniz su miktarı değişebiliyor.