Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Şehriye Pilavı Tarifi

Havuçlu Şehriye Pilavı

Havuçlu Şehriye Pilavı Tarifi

Havuçlu Şehriye Pilavı tarifi: Havuçlu Şehriye Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Şehriye Pilavı nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Şehriye Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 demet dereotu
  • 4,5 su bardağı su

Havuçlu Şehriye Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Soğan rendenin ince kısmında rendelenir. Tencereye yağlar alınır ve hafif karamelize olana kadar kavrulur.
  • Havuçlar rendenin iri kısmında rendelenir. Onlar da tavaya eklenir ve çok hafif kavrulmaya devam edilir.
  • Daha sonra şehriyeler ilave edilir bir iki defa karıştırılır. Tuz, zerdeçal ve suyu eklenip orta ateşte kaynayana kadar pişirilir. Kaynamaya başladığı an ocak en kısık ayara getirilir. Suyu çekene kadar pişirmeye devam edilir.
  • Suyunu çekip pişince ince doğranmış dereotu ve karabiber eklenir bir iki karıştırılır ve ocaktan alınır. Demlenmeye bırakılır.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Havuçlu Şehriye Pilavı ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021