Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tereyağlı Pastane Poğaçası Tarifi

Tereyağlı Pastane Poğaçası

Tereyağlı Pastane Poğaçası Tarifi

Tereyağlı Pastane Poğaçası tarifi: Tereyağlı Pastane Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Pastane Poğaçası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tereyağlı Pastane Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 120 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tepeleme çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 kase süzme peynir (içi için)

Tereyağlı Pastane Poğaçası tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık su, şeker ve maya karıştırılır. Mayanın aktifleşmesi beklenir.
  • Sonra yumurta akı, yoğurt, 2 bardak un, tuz ve tereyağ eklenip yoğrulmaya başlanır.
  • Kalan un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. (Un miktarı değişiklik gösterebilir lütfen dikkatli ekleyin).
  • Üzeri örtülüp 45 dakika mayalanmaya bırakılır. Sonra 11-12 eşit parçaya ayrılıp yuvarlanır.
  • Yuvarlaklar kenarları kalın bırakılarak elle açılır. Orta kısmına peynirden koyulup ikiye katlanır.
  • Tam ortasına oklava yardımı ile bastırılır. (Dudak şeklinde olan kalın kısma bastırmıyoruz).
  • Fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Tereyağlı Pastane Poğaçası tarifinin püf noktası nedir?

Unu kontrollü ekleyin ki hamur sertleşmesin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025