Tereyağlı Pastane Poğaçası Tarifi
Tereyağlı Pastane Poğaçası tarifi: Tereyağlı Pastane Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Pastane Poğaçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
90 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Tereyağlı Pastane Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 kase süzme peynir (içi için)
Tereyağlı Pastane Poğaçası tarifi nasıl yapılır?
- Ilık su, şeker ve maya karıştırılır. Mayanın aktifleşmesi beklenir.
- Sonra yumurta akı, yoğurt, 2 bardak un, tuz ve tereyağ eklenip yoğrulmaya başlanır.
- Kalan un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. (Un miktarı değişiklik gösterebilir lütfen dikkatli ekleyin).
- Üzeri örtülüp 45 dakika mayalanmaya bırakılır. Sonra 11-12 eşit parçaya ayrılıp yuvarlanır.
- Yuvarlaklar kenarları kalın bırakılarak elle açılır. Orta kısmına peynirden koyulup ikiye katlanır.
- Tam ortasına oklava yardımı ile bastırılır. (Dudak şeklinde olan kalın kısma bastırmıyoruz).
- Fırında pişirilir. Afiyet olsun.
Tereyağlı Pastane Poğaçası tarifinin püf noktası nedir?
Unu kontrollü ekleyin ki hamur sertleşmesin.