Tereyağlı Çörek Tarifi
Tereyağlı Çörek tarifi: Tereyağlı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Tereyağlı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 kase çökelek
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
Tereyağlı Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Sütü ılık hale getirin. Tereyağını eritin.
- Unu kaba alın, ortasını açın mayayı tuzu katın ve ılık sütü dökün, ardından eriyen tereyağını ilave edin.
- Tüm malzemeyi karıştırın.
- Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
- Hamuru 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamurun arasına çökelek koyun ve yuvarlak şekiller verin.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.
- Önceden ısınan 180 derece fırında alt ve üst şekilde kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.