Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tereyağlı Çörek Tarifi

Tereyağlı Çörek

Tereyağlı Çörek Tarifi

Tereyağlı Çörek tarifi: Tereyağlı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tereyağlı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 kase çökelek
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam

Tereyağlı Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü ılık hale getirin. Tereyağını eritin.
  • Unu kaba alın, ortasını açın mayayı tuzu katın ve ılık sütü dökün, ardından eriyen tereyağını ilave edin.
  • Tüm malzemeyi karıştırın.
  • Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
  • Hamuru 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamurun arasına çökelek koyun ve yuvarlak şekiller verin.
  • Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.
  • Önceden ısınan 180 derece fırında alt ve üst şekilde kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025