Tereyağlı Çıtır Simit Tarifi
Tereyağlı Çıtır Simit tarifi: Tereyağlı Çıtır Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Çıtır Simit nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet orta boy
Tereyağlı Çıtır Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt (susuz yerinden)
- 1 paket instant maya
- 4 su bardağı un (aldığı kadar)
Dışı için:
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 kase susam
Tereyağlı Çıtır Simit tarifi nasıl yapılır?
- 4 su bardağı un ve mayayı karıştırıp diğer malzemeleri ekleyelim.
- Süt, yoğurt, toz şeker, tuz ve tereyağını ekleyip yoğuralım. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- 45 dakika mayalanmasını bekleyin ya da bir gün önceden dolaba koyunuz.
- Simitleri karamele batırıp susama buladım ve sıvı yağ ile yağladığım tepsiye dizdim.
- 175 derecelik ısıtılmış fırında üstü ve altı kızarınca aldım. Afiyet olsun.
Tereyağlı Çıtır Simit tarifinin püf noktası nedir?
Bir gün önceden yoğurup dolaba koyabilirsiniz. Dilerseniz pekmezli su yaparak üzerilerine sürebilirsiniz.