Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tereyağlı Çıtır Simit Tarifi

Tereyağlı Çıtır Simit

Tereyağlı Çıtır Simit Tarifi

Tereyağlı Çıtır Simit tarifi: Tereyağlı Çıtır Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Çıtır Simit nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tereyağlı Çıtır Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt (susuz yerinden)
  • 1 paket instant maya
  • 4 su bardağı un (aldığı kadar)

Dışı için:

  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 kase susam

Tereyağlı Çıtır Simit tarifi nasıl yapılır?

  • 4 su bardağı un ve mayayı karıştırıp diğer malzemeleri ekleyelim.
  • Süt, yoğurt, toz şeker, tuz ve tereyağını ekleyip yoğuralım. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olmalı.
  • 45 dakika mayalanmasını bekleyin ya da bir gün önceden dolaba koyunuz.
  • Simitleri karamele batırıp susama buladım ve sıvı yağ ile yağladığım tepsiye dizdim.
  • 175 derecelik ısıtılmış fırında üstü ve altı kızarınca aldım. Afiyet olsun.

Tereyağlı Çıtır Simit tarifinin püf noktası nedir?

Bir gün önceden yoğurup dolaba koyabilirsiniz. Dilerseniz pekmezli su yaparak üzerilerine sürebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025