Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye tarifi: Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
- 100 gram esmer şeker
- 50 gram toz şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı parça çikolata
Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın, fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Bir kapta un, karbonat ve tuzu harmanlayın.
- Bir çırpma kabında tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri kremsi bir kıvam alana kadar çırpın. Vanilyayı ekleyip yine çırpın.
- Yumurtayı ekleyin ve sadece karışana kadar çırpıp mikseri hemen kapatın.
- Unlu karışımı ekleyin, çırpın ve hamur haline gelince durun. En son çikolata parçalarını ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Hamurdan 1 yemek kaşığı alın ve yuvarlayın. Aralarında çok az boşluk kalacak şekilde yuvarlakları tepsiye dizin, yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Başta tereyağı olmak üzere bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Hamurun normal kurabiye hamurundan daha yumuşak olması gerekiyor ki pişerken yayılabilsin.