Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bebe Bisküvisi Tarifi

Bebe Bisküvisi

Bebe Bisküvisi Tarifi

Bebe Bisküvisi tarifi: Bebe Bisküvisi için gerekli malzemeler nelerdir? Bebe Bisküvisi nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bebe Bisküvisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 adet yumurt sarısı
  • 5 adet hurma
  • 1/2 su bardağı leblebi tozu
  • 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) tam buğday unu

Bebe Bisküvisi tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı ve yumurta sarısını karıştırıyoruz.
  • Sıcak suda beklettiğimiz hurmalara 1 yemek kaşığı beklettiğimiz sudan koyarak robotta çekiyoruz, püre haline getiriyoruz.
  • Hurma püresini de sıvı karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
  • Leblebi tozunu ekliyoruz, kıvamına göre tam buğday unundan koyuyoruz.
  • Hamurumuzu biraz dinlendiriyoruz.
  • Merdane ile açtığımız hamuru küçük kareler şeklinde kesiyoruz ve çatalla çiziyoruz.
  • 175°C'de 5-10 dakikada pişiriyoruz. Dikkatli olalım kısa sürede pişiyor. Afiyet olsun. :)

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Bebe Bisküvisi ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021