Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tepside Etli Ekmek Tarifi

Tepside Etli Ekmek

Tepside Etli Ekmek Tarifi

Tepside Etli Ekmek tarifi: Tepside Etli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Etli Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tepside Etli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz

İç harcı için:

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy domates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam toz kırmızı biber

Tepside Etli Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • İç harcı için; soğan, domates, biber, maydanozu ince ince doğrayın. Bir kaba alın. Kıymayı ve baharatları da üzerine ekleyin. İyice karıştırın.
  • Hamuru için; unu,suyu,yağı ve tuzu bir kaba koyun ve iyice yoğurun. Hamurun kuru olmaması, ele yapışacak kadar da cıvık olmaması gerekiyor.
  • Bunun için suyunu duruma göre ekleyebilir veya azaltabilirsiniz.
  • Hamuru eşit iki yumak olacak şekilde bölün. Yumakları oklava yardımı ile biraz açın.
  • Önceden yağladığınız tepsilere hamurları koyun. Hamurlara birer kaşık sıvı yağı dökün.
  • Elinizle hamura tepsinin şekline göre şekil verin. Hazırlanan hamurların üzerine iç harcını eşit bir şekilde yayın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025