Tepside Etli Ekmek Tarifi
Tepside Etli Ekmek tarifi: Tepside Etli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tepside Etli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet büyük boy
Tepside Etli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
İç harcı için:
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet orta boy domates
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet orta boy soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam toz kırmızı biber
Tepside Etli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- İç harcı için; soğan, domates, biber, maydanozu ince ince doğrayın. Bir kaba alın. Kıymayı ve baharatları da üzerine ekleyin. İyice karıştırın.
- Hamuru için; unu,suyu,yağı ve tuzu bir kaba koyun ve iyice yoğurun. Hamurun kuru olmaması, ele yapışacak kadar da cıvık olmaması gerekiyor.
- Bunun için suyunu duruma göre ekleyebilir veya azaltabilirsiniz.
- Hamuru eşit iki yumak olacak şekilde bölün. Yumakları oklava yardımı ile biraz açın.
- Önceden yağladığınız tepsilere hamurları koyun. Hamurlara birer kaşık sıvı yağı dökün.
- Elinizle hamura tepsinin şekline göre şekil verin. Hazırlanan hamurların üzerine iç harcını eşit bir şekilde yayın.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Afiyet olsun.