Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi

Tel Kadayıf Tatlısı

Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi

Tel Kadayıf Tatlısı tarifi: Tel Kadayıf Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tel Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tel Kadayıf Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram tel kadayıf
  • 400 gram çikolata kreması
  • 125 gram tereyağı
  • 1 kase fındık içi (Doğranmış)
  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 yemek kaşığı antep fıstığı

Tel Kadayıf Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri 10 dakika kadar kaynatın. Limon suyunu de sıkıp 1,2 taşım daha kaynatın. Ocaktan indirin ve kenarda soğusun.
  • Tel kadayıf ile eritilmiş tereyağı bir güzel birbirine yedirin. Tereyağ her yerine bulaşsın.
  • Yaklaşık 20 cm kestiğiniz strec filmin üzerine elinizle 1 tutam tel kadayıf koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar çikolata kreması koyun.
  • Üzerine fındık parçalarından koyun. Üzerine tekrar 1 tutam tel kadayıf koyun. Strec filmi toparlayıp kurabiye büyüklüğünde bir top elde edin.
  • Strec filmi üzerinden büzüp sabit kalmasını sağlayın.  Derin dondurucuda 15 dakika kadar bekletin.
  • Dondurucudan çıkardığınız toplarınızı, yağladığınız cam fırın tepsisine dizin ve üzerileri kızaran kadar 180 derecede pişirin.
  • Tatlınızın ilk sıcaklığı geçince üzerine soğumuş olan şerbeti dökün. Şerbet çekince Üzerlerini Antep fıstığı veya fındıkla süsleyin. Afiyet olsun.

Tel Kadayıf Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Pişirmeden önce dondurucuya koyarsanız şekilleri daha düzgün olacaktır.

Tel Kadayıf Tatlısı tarifi için servis önerisi

Yanında dondurma ile servis yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025