Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi

Bal Kabaklı Muhallebi

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi

Bal Kabaklı Muhallebi tarifi: Bal Kabaklı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Muhallebi nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram doğranmış bal kabağı
  • 500 mililitre süt
  • 500 mililitre su
  • 2,5 çay bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı fındık
  • 4 adet kakaolu petibör bisküvi (Ara kısmı için)

Bal Kabaklı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Bal kabaklarını buharda pişirme aparatında yumuşayana dek pişirdim. Siz de böyle bir alet yok ise az su ile pişirin. Pişen kabaklara su ve süt ilave ederek rondoda ezdim.
  • Ardından şekeri nişastayı ve tarçını ilave ettikten sonra tel çırpıcı ile tüm karışımı çırptım. Karışım pişirme kabına aktararak muhallebi kıvamına gelene dek pişirdim.
  • Hafif soğuyan bal kabaklı muhallebiyi ortasına petibör bisküvi koyarak servis tabaklarına paylaştırdım.
  • Üzerine fındıkları kırarak süsledim. Buzdolabında en az 4 ila 5 saat dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.

Bal Kabaklı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?

Bal kabağını robotta tamamen ezmek gerekiyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Bal Kabaklı Muhallebi ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021