Taze İncirli Galette Tarifi
Taze İncirli Galette tarifi: Taze İncirli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Taze İncirli Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Taze İncirli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram küp tereyağı (soğuk)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı tam buğday unlu lavaş
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1/2 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı soğuk su
Üzeri için:
- 5 adet incir ( ince dilimlenmiş )
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın (arzuya göre)
Taze İncirli Galette tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağ, şeker, un, irmik ve vanilini elinizle karıştırarak ufalayıp kum haline getirin. İsterseniz mutfak robotunda da çekebilirsiniz.
- İyice parçalanınca suyu ekleyip fazla yoğurmadan hamuru hızlıca toparlayın. Bir tık sert bir hamur olacak. Çok yoğrulup yağ erimesin yoksa istediğimiz kıtırlığı alamayız.
- Streçleyip buzdolabına kaldırın. 40 dakika kadar bekletin. Sonra yağlı kağıdı serin ve az un serpiştirin. Hamuru elinizle genişletin ve üzerine un serpin.
- Tekrar bir yağlı kağıt kapatıp merdane yardımıyla açmaya başlayın. Arada kenarlarını elinizle düzeltin. 1-1,5 cm inceliğinde açın.
- Arasına dilimlenmiş incirleri dizelim. Kenarlarını kıvıracağımız için 2 parmak kadar boşluk bırakın. İncirler dizildikten sonra kenarlarını içe doğru katlayın.
- Üzerine göz şeker ve tarçın serpiştirip önceden ısıtılmış fırında alt üst fansız ayarda 180 derecede 25-30 dakika hafif kızarana kadar pişirin. Dinlenip soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Taze İncirli Galette tarifinin püf noktası nedir?
Üzerine serpiştirdiğim şekeri biraz az tuttum. İsterseniz bal veya eritilmiş çikolata gezdirerek de servis yapabilirsiniz.